Asbestikartoitus

Urakat Kotkan, Haminan ja muun Etelä-Suomen alueella

Asbestia lämminvesivaraajan kupeessa

Asbestikartoitus

Asbestikartoitus on kokonaisvaltainen toimenpide, joka vaatii kohteeseen tutustumisen. Kartoituksessa tutkitaan halutun remontin laajuus, sekä kohteen rakennus- ja remonttihistoria.

Joskus kohteissa on saatettu suorittaa remontteja, joista ei kuitenkaan löydy minkäänlaisia dokumentointeja. Tällöin kartoittajan on syytä myös arvioida, onko kohteeseen mahdollisesti jätetty vanhoja rakenteita, jotka voivat sisältää asbestia joskus suoritetun remontin alle.

Materiaalianalyysi

Asbestikartoitus edellyttää usein materiaalianalyysejä, joten kartoittaja ottaa asianmukaisia suojavälineitä käyttäen tarvittavan määrän materiaalinäytteitä. Nämä toimitetaan laboratorioon tutkittavaksi ja analysoitavaksi onko materiaalinäytteessä asbestia ja minkä laatuista se on. Laboratorio toimittaa meille laboratorioanalyysin, jonka pohjalta teemme Asbestikartoitusraportin.

Kuka voi tehdä asbestin purkamisen?

Mikäli näytteet sisältävät asbestia tai muita haitta-aineita, on ne purettava Suomen Aluehallintoviraston (AVI) myöntävän purkuluvan omaavan yrityksen toimesta.


Lue lisää asbestin purkamisesta:
osastointimenetelmä | purkupussimenetelmä | kohdepoistomenetelmä | purkaminen kokonaan | asbestin korjaaminen

Lyhytaikainenkin altistuminen asbestille voi johtaa sairastumiseen.

Etelä-Suomen Asbesti Oy

Anna ammattilaisen hoitaa asbestiurakkasi.

es-asbesti-valkoinen

info@etelasuomenasbesti.fi

Marko Saarinen
marko.saarinen@etelasuomenasbesti.fi
045 1529810

Katso muut yhteystiedot →

Etelä-Suomen Asbesti Oy toteuttaa asbestikartoituksia ja -saneerauksia sekä LVI-urakoita Kotkan, Haminan ja koko Etelä-Suomen alueella.

Asbestivaara
Etelä-Suomen Asbesti Oy Scroll to Top