Asbestipurku kohdepoisto­menetelmällä

Urakat Kotkan, Haminan ja muun Etelä-Suomen alueella

Vaarallisia putkia, asbestia ilmassa

Kohdepoisto­menetelmä ja poraukset

Joissain tapauksissa saattaa purettava asbesti sijaita sellaisella paikalla, joihin ei voida rakentaa sulkukammiota osastointimenetelmää varten tai ei voida käyttää purkupusseja.

Tällaisia kohteita voivat olla esimerkiksi kerrostalojen rappukäytävät tai katot. Harvoin on mahdollista ottaa koko rappukäytävää pois käytöstä ihmisten kulkemisen takia. Usein vanhojen kerrostalojen rappukäytävien lattiassa olevat muovilaatat sisältävät asbestia, mutta niiden kiinnitykseen käytetty liima tai lattiaan käytetty tasoite ei. Tällöin voidaan laatat poistaa kohdepoistomenetelmällä, jolloin käytetään asbesti-imuria ja alipaineistajaa pölyn hallinnassa suunnattuna suoraan purkualueeseen. Tällöin ei tarvita sulkukammiota. Asbestipitoisen liiman tai tasoitteen hiominen vaatii kuitenkin aina osastointimenetelmän. Joskus voi olla, että joudutaan poraamaan katolle vaikka esimerkiksi lumiesteitä, mutta porattava pinta sisältää asbestia. Kohdepoistomenetelmä, jossa asbesti-imuria kohdennetaan porattavaan kohtaan, on sovelias menetelmä tällaisessa tapauksessa.

Poraukset putkistojen linjasaneeraus­kohteissa

Putkistojen linjasaneerauskohteissa on lähes poikkeuksetta porattava aina uusille putkille reitit erilaisiin seiniin ja lattioihin. Tällaisissa kohteissa on hyvinkin mahdollista, että porattavat materiaalit sisältävät asbestia. Ei ole kuitenkaan porausreiän takia kohtuullista, että purettaisiin kaikkien porattavien tilojen asbestipitoiset materiaalit kokonaan pois, vaan voidaan suorittaa reikien poraaminen pölyämättömästi märkäporauksella. Porausjäte on kuitenkin oltava pussitettuna ja merkittynä asbestista varoittavalla tarralla. Pussit tulee toimittaa välittömästi asbestia vastaanottavalle jätteenkäsittelylaitokselle. Etelä-Suomen Asbesti ja Lvi-saneeraus Oy:ltä löytyvät tarvittavat timanttiporausvälineet läpivientireikien tekemiseen myös pölyttömästi. Tämänkaltaisissa kohteissa on huomioitava, että mahdollisesti asbestipitoisiin materiaaleihin joudutaan poraamaan uusille putkille kannakkeita tai kiinnittämään uusia kalusteita. Tällöin edellytetään poratessa käytettävän asbestiluokiteltuja imureita sekä poraajan olevan koulutettu asbestipurkaja.


Lue lisää asbestin purkamisesta:
osastointimenetelmä | purkupussimenetelmä | kohdepoistomenetelmä | purkaminen kokonaan | asbestin korjaaminen

Lyhytaikainenkin altistuminen asbestille voi johtaa sairastumiseen.

Etelä-Suomen Asbesti Oy

Anna ammattilaisen hoitaa asbestiurakkasi.

es-asbesti-valkoinen

info@etelasuomenasbesti.fi

Marko Saarinen
marko.saarinen@etelasuomenasbesti.fi
045 1529810

Katso muut yhteystiedot →

Etelä-Suomen Asbesti Oy toteuttaa asbestikartoituksia ja -saneerauksia sekä LVI-urakoita Kotkan, Haminan ja koko Etelä-Suomen alueella.

Asbestivaara
Etelä-Suomen Asbesti Oy Scroll to Top