Asbestipurku purkupussi­menetelmällä

Urakat Kotkan, Haminan ja muun Etelä-Suomen alueella

Purkupussi­menetelmä

Asbestipitoiset eristeet purettu ja eristeen päät korjattu. Hajonnut venttiili vaihdettu uuteen

Purkupussi­menetelmä

Joskus tulee esiin tilanne, jossa ei tarvita poistaa kaikkea asbestia, kuten esimerkiksi putkien korjausten tai vaikkapa lämmityskattilan vaihdon yhteydessä.

Vanhojen putkien ja kattiloiden liitoskohtien päällä on usein asbestipitoista eristettä, joka tulee purkaa tietyltä alueelta pois. Tällöin voidaan käyttää pussipurkumenetelmää, joka on toimenpiteenä helpompi, kuin osastointimenetelmä, koska ei tarvitse rakentaa erillistä sulkukammiota.

Purkupussi­menetelmä vaiheittain

Purkupussimenetelmässä asennetaan erityinen asbestipurkupussi purettavan alueen, esimerkiksi vesijohtoputken ympärille. Pussin sisälle laitetaan eristeen purussa tarvittavat työkalut, kuten mattoveitset, sivuleikkurit ja teräsharja. Pussin sisälle laitetaan myös suihkepullo ja kalkkikipsinauhasta leikattuja suikaleita. Asbesti-imurin letku tuodaan pussin sisälle ja purkupussi teipataan täysin tiiviisti. Asbestipurkaja pukeutuu asianmukaisiin suojavälineisiin ja voi aloittaa purkamisen.  Kaikki purku tapahtuu purkupussin sisällä, erityisten purkupussin kyljessä olevien purkukäsineiden kautta. Täten ei pääse syntymään pölyämisvaaraa ympäristölle. Kun asbestipitoinen materiaali esim. putkieriste on purettu, laitetaan kipsiharso suihkepullon avulla auki olevan eristepään sulkemiseksi. Kipsiharso kovettuu eristeen päähän ja pitää huolen ettei asbestikuituja irtoa avatusta eristeestä ympäristöön. Purettu alue imuroidaan huolellisesti ja purussa käytetyt työkalut siirretään purkukäsineen sisään. Työkalut otetaan talteen ja purkupussi irroitetaan kohteesta. Syntynyt asbestijäte toimitetaan asbestia vastaanottavalle jätteenkäsittelylaitokselle ja asbestipurussa käytetyt työvälineen huolletaan huoltotilassa.

Asbestikartoitus on suoritettava

Huomioitavaa purkupussimenetelmästä on se, että vaikka toimenpide on yksinkertaisempi kuin osastointimenetelmä, on tässäkin tapauksessa suoritettava asbestikartoitus, ennakkoilmoitus Suomen Aluehallintovirastolle sekä pidettävä purkualueen ulkopuolella asbestipurku suunnitelma. Joskus esimerkiksi kiireellisen putkirikon vuoksi, voidaan joutua suorittamaan pussipurku välittömästi. Tällöin ei tarvitse suorittaa heti asbestikartoitusta ja ennakkoilmoitusta, vaan jos voidaan kokemus ja -ammattitaito pohjalta epäillä kohteen sisältävän asbestia, niin pussipurku voidaan suorittaa kiireellisenä työnä. Kaikki vaadittavat asbestikartoitus ja -ennakkoilmoitus toimenpiteet voidaan suorittaa jälkikäteen.


Lue lisää asbestin purkamisesta:
osastointimenetelmä | purkupussimenetelmä | kohdepoistomenetelmä | purkaminen kokonaan | asbestin korjaaminen

Lyhytaikainenkin altistuminen asbestille voi johtaa sairastumiseen.

Etelä-Suomen Asbesti Oy

Anna ammattilaisen hoitaa asbestiurakkasi.

es-asbesti-valkoinen

info@etelasuomenasbesti.fi
040 4806611

Katso muut yhteystiedot →

Etelä-Suomen Asbesti Oy toteuttaa asbestikartoituksia ja -saneerauksia Kotkan, Haminan ja koko Etelä-Suomen alueella.

Asbestivaara
Scroll to Top